مشاوره و آموزش انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتریالهیات و معارف اسلامی
رشته الهیات همانگونه که از نام آن پیداست مرتبط به علوم اسلامی بوده و اساس و پایه آن را معارف اسلامی تشکیل می دهد. به دلیل این که اغلب منابع مربوط به رشته الهیات که برگرفته از قرآن و حیث است به زبان عربی است، برای تفوق بر سر فصل های این رشته به پشتوانه عظیم دانش عربی و تاریخ اسلام نیاز است. این رشته دارای گرایش های مختلفی است که هر یک به تنهایی دنیایی از معرفت و علم و دانش می طلبد. گروه تحقیقاتی تزیازان با به کارگیری اساتید مجرب، متعهد و متخصص خدمات مشاوره و آموزش پایان نامه الهیات و معارف اسلامی را با بالاترین کیفیت ارائه می دهد.
نوشتن پروپوزال الهیات
نوشتن پروپوزال الهیات (مبانی فقه اسلامی) نیازمند آگاهی و آشنایی شما نسبت به دستورالعملهای دانشگاهتان بوده و هنگامی مورد تایید قرار میگیرد که در چارچوب تعیینشده، بتواند اساتید را قانع کند که موضوع مناسبی برای نگارش پایاننامه خود انتخاب کردهاید که از هر جهت ارزشمند و مناسب برای انجام پایاننامه کارشناسیارشد و دکتری الهیات است. با تشریح کامل و بیان شفاف موضوع خود و دلایلتان از انتخاب آن، اگر بهخوبی تمام نکات لازم را رعایت کنید میتوانید بهراحتی تایید اساتید و دانشگاه را بگیرد و بهطور جدی و بدون اتلاف وقت پروژه خود را کلید بزنید.
فصلبندی پایاننامه
پایاننامههای الهیات در اکثر دانشگاههای کشور اجزای اصلی ثابت و مشخصی دارند که در اینجا به بررسی یکبهیک آنها میپردازیم و بهطور موجز با چیدمان بخشهای مختلف یک پایاننامه آشنا خواهیم شد:
مقدمه
در این بخش میبایست ابتدا بهطور واضح ودقیق مساله تحقیق را شرح دهید. سپس به اهمیت موضوع و اینکه به چه دلایلی آن را برای پژوهش خود برگزیدهاید بپردازید. اهداف خود از انجام این تحقیق را نیز با جملاتی ساده و بدون ابهام تشریح کنید. همچنین در خصوص ساختار و چارچوب پایاننامه توضیح دهید تا مخاطب با روند کلی کار آشنایی پیدا کند. حتما با کمی دقت در جملهبندیها و بیان مطالب خواهید توانست مخاطب را کنجکاو و مشتاق به خواندن تمام پایاننامه خود کنید.
پیشینه تحقیق
این قسمت به مرور تحقیقات گذشته پیرامون موضوع پایاننامه و نتایج آنها اختصاص دارد. همچنین شما باید به جدیدترین مطالعاتی که در حیطه موضوع موردتحقیقتان انجام شدهاست بپردازید و با بررسی نتایج آنها و بیان کمبودها، کاستیها و نواقص، ضرورت انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه را شرح دهید.
روش تحقیق
بیان دقیق و روشن روشهای مورداستفاده و تشریح جزییات آن در مراحل مختلف تحقیق، دلایل انتخاب این روشها و برتری آن نسبت به راهکارهای پیشین از جمله مواردیست که باید در این بخش به تفصیل به آنها اشاره کرد. دقت توضیحات شما باید تا آنجا باشد که مخاطب ضمن درک کامل آن بتواند عینا آنها را تکرار کند و به نتایجی که شما رسیدهاید برسد.
نتایج
در این فصل همه نتایج حاصل از پایاننامه را با بیانی ساده و روان شرح میدهیم. نمودارها، جداول، آمار و اشکال میتوانند در درک بهتر مطالب این بخش توسط مخاطبان بسیار تاثیرگذار باشند و گاهی مطالب طولانی را در قالبی کمحجم و بسیار سریعتر به مخاطبان انتقال دهند.
بحث و پیشنهادات
اینجا همان جاییست که میبایست به بررسی یافتهها و نتایج پژوهش خود بپردازیم و با مقایسه منطقی و علمی نتایج خود باسایر یافتههای موجود، دستاوردهای مهم پایاننامه خود را تشریح کنیم. در نگارش این بخش دشوار اما بسیار مهم پایاننامه، باید در نهایت دقت نتایج را تفسیر کرده و در موردشان بحث کنیم. در انتها نیز میتوانید ایدهها و پیشنهادات خود را برای ادامه این مسیر و انجام مطالعات آینده بیان کنید.
گرایش های مختلف رشته الهیات و معارف اسلامی
رشته الهیات و معارف اسلامی دارای گرایش های مختلفی می باشد که در ادامه به آنها اشاره می شود:
- علوم قرآن و حدیث
- فقه و مبانی حقوق اسلامی
- فقه شافعی
- تاریخ فرهنگ و تمدن ملل اسلامی
- فلسفه و حکمت اسلامی
- ادیان و عرفان
درس های مربوط به رشته الهیات و معارف اسلامی
دروس مشترک در گرایش های مختلف الهیات و معارف اسلامی: قرائت و درک مفاهیم متون معاصر، قرائت مطبوعات واستفاده از رادیو و تلویزیون، مکالمه و محاضره، علوم بلاغی، تاریخ زبان وفرهنگ عربی،تاریخ اسلام، منطق، صرف و نحو عربی کاربردی، اعراب قرآن، ترجمه عربی به فارسی و فارسی به عربی، قرائت و درک مفاهیم متون فقهی و تفسیری، قرائت و درک مفاهیم متون عرفانی، روش تحقیق، مبانی جامعهشناسی، زبان تخصصی، مبادی فقه، مبادی اصول، آشنایی با علوم اسلامی (عرفان و فلسفه)، فقه مقدماتی، آشنایی با ادیان بزرگ، تفسیر.
یکی از مراحل مهم ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته الهیات نگارش پایاننامهای تخصصی و کاربردی است. ما در این مطلب سعی میکنیم شما را برای انتخاب موضوع پایاننامه الهیات راهنمایی کنیم.
تحصیل در رشته الهیات و معارف اسلامی را میتوان پیمودن آکادمیک مسیر معرفت الهی دانست، چراکه مطالعه و پژوهش ابعاد گوناگون دین اسلام و نقش آن در جامعه، تاریخ اسلام و تمدن کشورهای مسلمان، قرآن و کتاب-های عرفانی، که از مباحث کلی این رشته تحصیلیاند، به شناخت و قرب الهی منتج خواهد شد که رسیدن به این نتیجه از اهداف اصلی طراحی و تشکیل این رشته دانشگاهی بوده است. الهیات و معارف اسلامی از جمله رشتههای تحصیلی است که ورود به آن مستلزم آشنایی کافی با سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی است، چون درسهای آن به دو زبان فارسی و عربی تدریس میشوند و بسیاری از منابع آن نیز به زبان انگلیسی نوشته شدهاند. اما برای ادامه تحصیل در این رشته در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری گذراندن موفق واحد پایاننامه و انجام پایان نامه الهیات الزامی است و بر این اساس، انتخاب موضوع پایاننامه الهیات و سپس نوشتن صحیح آن از اهمیت بسیاری برخوردار است. گفتنی است درباره نحوه نگارش پایاننامه و سایر نکات مرتبط نیز مطالب فراوانی در سایت تزیازان قرار داده شده است.
موضوع پایاننامه کارشناسی ارشد و دکتری الهیات
بدیهی است که انتخاب موضوع پایاننامه الهیات پیش از آغاز نگارش آن انجام میشود. در این مرحله لازم است با بررسی انواع موضوعات پایاننامه الهیات بهترین انتخاب را داشته باشید. بنابراین شما میتوانید برای پیشرفت سریعتر در این مرحله و همچنین ارتقای سطح کیفی پایاننامهتان با موسسه تزیازان تماس بگیرید؛ موسسه تزیازان آماده ارائه خدمات و مشاوره تخصصی برای انتخاب بهترین و جدیدترین موضوع پایاننامه کارشناسی ارشد و دکتری الهیات است و در این امر از کمک کارشناسان باتجربه و کاملا حرفهای استفاده میکند تا هم در وقت و هم در هزینههای دانشجویان عزیز صرفهجویی شود.
معرفی گرایشهای الهیات در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری
رشته تحصیلی الهیات در دوره کارشناسی ارشد و دکتری شامل گرایشهای کلی زیر است:
الف. علوم قرآن و حدیث
تفسیر آیات قرآن مجید و بررسی احادیث و روایات از دیدگاه شیعه و سنی از اصلیترین مباحث این گرایش است. دانشجویان این گرایش باید با مفاهیم مورد نیاز برای درک و سپس تفسیر و تبیین قرآن آشنا شوند و تاریخ قرآن و علوم قرآنی را مطالعه کنند. همچنین در این گرایش علم الحدیث، فقه الحدیث، درایت الحدیث، مجامع حدیثی شیعه و اهل تسنن و اصطلاحات حدیث به دانشجویان تدریس میشود.
رشته الهيات و معارف اسلامی/ علوم قرآنی دارای گرایش های مختلفی می باشد که در ادامه به آنها اشاره می شود:
- علوم قرآن و حديث
- علوم قرآن
- علوم حديث
- اقتصاد اسلامي
- تفسير اثري
- نهج البلاغه
- كلام و عقايد
- نهج البلاغه
- اخلاق و تربيت فردي و اجتماعی
- اجتماعي سياسي و حقوق عمومی
- اصول الدين و معارف علوی
- تفسير و علوم قرآن
- علوم و فنون قرائات
درس های مربوط به رشته الهيات و معارف اسلامی/ علوم قرآنی
دروس تخصصی گرایش علوم قرآن و حدیث:
تاریخ قرآن، تاریخ تفسیر قرآن کریم، تاریخ حدیث، درایه الحدیث، علوم قرآنی، تفسیر قرآن کریم، تأثیر قرآن کریم در پیدایش علوم ادبی، مروری بر نهج البلاغه، علوم بلاغت.
برخی از موضوعات پایاننامه الهیات گرایش علوم قرآن و حدیث:
- بازشناسی و ارزیابی دیدگاههای نویسنده مقاله بازنگری حضور مریم (س) در قرآن از کتاب قرآن در بستر تاریخ
- بررسی حکمت زندگی دنیوی در آموزههای دینی
- جایگاه روایات اهل بیت (ع) در متون ادبی و اشعار شعرای آذربایجان
ب. تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی
مطالعه تاریخ اسلام و جغرافیای تمدن اسلامی و همچنین بررسی فرهنگ مسلمانان دنیا و تاریخ هنرهای اسلامی از عمدهترین مطالب این گرایش از رشته الهیات است. از جمله موضوعات پایاننامه الهیات گرایش تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی:
- کاروانسراهای تهران، ورامین و ری از دوره صفویه تا قاجاریه (اهمیت، کاربرد، ویژگیها و تحولات)
- جایگاه زن در اندیشه تاریخی و حکمی ابوعلی مسکویه
- جنوب شرق آسیا در منابع تاریخی و جغرافیایی فارسی تا قرن سیزده هجری
ج. ادیان و عرفان
یکی از مهمترین شاخه های الهیات موضوع ادیان و عرفان است که گستره آن بسیار وسعت دارد. در این گرایش، تاریخ دین که به اندازه عمر بشریت است مورد مطالعه قرار می گیرد و ظهور و گسترش ادیان زنده و مرده دنیا مانند: ادیان سامی، بودایی، زرتشتی، یهود، مسیح، مزدکی، مانوی و….و چگونگی تعالیم آنها، پیامبران، هواداران و هر موضوعی که به آن دین مربوط باشد در گستره پژوهش های این گرایش قرار دارد. عرفان نیز که در ارتباط با ادیان قراردارد در همین گرایش مطرح می شود. پیشینه عرفان نیز همانند فلسفه به پیش از اسلام بر می گردد و می توان در دین بودا و ایران باستان و یونان نیز رگه هایی از آنرا پیدا کرد و برخی معتقدند عرفان اسلامی نیز ریشه در تفکرات پیشین دارد. به هر روی در عرفان بر خلاف فلسفه امور عقلی مورد بحث قرار نمی گیرد در عوض عشق و دل در شناخت خالق و جهان خلقت نقش دارد. عرفان با وجود دشواری، یکی از شیرین ترین مباحث است که یک سوی آن به رشته ادبیات نیز تعلق دارد به همین سبب عرفان را می توان موضوعی بین رشته ای دانست. گروه تحقیقاتی تزیازان با به کارگیری اساتید مجرب، متعهد و متخصص خدمات مشاوره و اموزش پایان نامه الهیات و معارف اسلامی / اديان و عرفان را با بالاترین کیفیت ارائه می دهد.
گرایش های رشته الهيات و معارف اسلامی/ اديان و عرفان
رشته الهيات و معارف اسلامی/ اديان دارای گرایش های مختلفی می باشد که در ادامه به آنها اشاره می شود:
- اديان و عرفان
- تاريخ و تمدن ملل اسلامي
- عرفان اسلامي
- اديان ابراهيمي
- اديان غيرابراهيمي
- تصوف و عرفان اسلامي
- تاريخ فرهنگ و تمدن اسلامي
- عرفان تطبيقي
درس های مربوط به رشته الهيات و معارف اسلامی/ اديان و عرفان
دروس تخصصی گرایش ادیان و عرفان
معارف شیعه، تاریخ فرق اسلامی، تاریخ فلسفه غرب، کلیات علم کلام، تفسیر عرفانی قرآن، متون عرفانی فارسی، تاریخ تصوف، متون ادیان و عرفان به زبان خارجی، ادیان ابتدایی و قدیم، ادیان ایران قبل از اسلام، دین یهود و مسیحیت، ادیان هند، دین بودا و خاور دور، روش شناسی ادیان.
د. فلسفه و حکمت اسلامی
فلسفه از دانش هایی است که از دیرباز وجود داشته و ریشه آن به دوره افلاطون و ارسطو می رسد به همین سبب بریا مطالعه فلسفه اسلامی باید به مطالعه ریشه های پیشین آن پرداخت. فلسفه به معنی دلیل وجودی آفرینش و کشف حقیقت است. فلسفه اسلامی گر چه ریشه هایی در فلسفه یونان و هند و ایران باستان دارد اما خود علمی مستقل بوده که فیلسوفان مسلمان با آموختن تعالیم قرآنی به آن روی کرده اند. فلسفه اسلامی دارای دو شاخه مهم مشاء و اشراق است. در فلسفه مباحثی همچون: عقل، وجود، روح، جان، جسم، اعیان ثابته، قوس صعودی و نزولی، مبدأ و معاد،حکمت متعالیه و…مطرح می گردد. کلام نیز از متفرعات فلسفه است که ریشه آن به اولین سال های ظهور اسلام باز می گردد. کلامیون دارای فرقه های فراوانی هستند که مهمترین آنها عبارتند از: اشاعره، معتزله، مرجئه، شیعه. در کلام مباحث همچون: قضا و قدر، رویت خداوند،جبر و اختیار، اطلاق خیر و شر، حسن و قبح فعلی و ذاتی و..مطرح می شود. گروه تحقیقاتی تزیازان با به کارگیری اساتید مجرب، متعهد و متخصص خدمات مشاوره و آموزش پایان نامه الهیات و معارف اسلامی / فلسفه و كلام را با بالاترین کیفیت ارائه می دهد.
گرایش های رشته الهيات و معارف اسلامی / فلسفه و كلام
رشته الهيات و معارف اسلامی / فلسفه و كلام دارای گرایش های مختلفی می باشد که در ادامه به آنها اشاره می شود:
- فلسفه اسلامی (Islamic philosophy)
- كلام اسلامی (Islamic theology)
- كلام تطبيقی (Comparative Theology)
- عرفان اسلامی (Islamic mysticism)
- مذاهب اسلامی (Islamic religions)
- دين شناسی (Religion)
- شناخت انديشه هاي امام خمينی (Understanding the thoughts of Imam Khomeini)
- شيعه شناسی (Shi’a)
- كلام (Theology)
- تاريخ (History)
- جامعه شناسی (Sociology)
- فرق تشيع (Shiite Difference)
- فلسفه و حكمت اسلامی (Islamic philosophy and wisdom)
- كلام اسلامی (Islamic theology)
- كلام اماميه (Imamieh’s Theology)
- كلام شيعه (Shiite)
- حكمت هنر اسلامی (Islamic art wisdom)
- منطق فهم دين (The logic of understanding religion)
درس های مربوط به رشته الهيات و معارف اسلامی / فلسفه و كلام
دروس تخصصی گرایش فلسفه و حکمت اسلامی:
فلسفه اسلامی، کلام، حکمت عملی، منطق، تاریخ فلسفه اسلامی، تاریخ فلسفه غرب، متون فلسفی به زبان خارجی، عرفان.
ه. فقه و مبانی حقوق اسلامی
مطالعه و پژوهش درباره حقوق انسانی از دیدگاه گرایشهای دینی بهویژه شریعت اسلام از مباحث مهم الهیات گرایش فقه و مبانی اسلامی است. در گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی به حقوقی و قوانینی پرداخته میشود که بر اساس حکمت و مصالح خردمندانه تعیین شده و در مسیر تکامل انسان بسیار موثر است. نمونهای از موضوعات پایاننامه الهیات گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی:
- فقه و مباني حقوق اسلامی
- فقه مقارن و حقوق خصوصی اسلامی
- فقه مقارن و حقوق عمومی اسلامی
- فقه مقارن و حقوق جزای اسلامی
- مذاهب فقهی
- فقه سياسی
- فقه و حقوق خانواده
درس های مربوط به رشته الهيات و معارف اسلامی/ فقه و حقوق
فقه، فقه مقارن، آیات الاحکام، تاریخ فقه و فقها، احادیث فقهی، حقوق جزای خصوصی اسلام، حقوق بین الملل اسلام، آیین دادرسی در اسلام، حقوق جزای عموی اسلامی، قواعد فقه مدنی، حقوق خانواده، کلیات حقوق، حقوق تطبیقی.
و. فقه شافعی
این گرایش مختص دانشجویان اهل تسنن است و احکام و معارف اسلامی را از دیدگاه مذهب شافعی بررسی می-کند. بسیاری از مباحث آموزشی گرایش فقه شافعی با فقه و مبانی حقوق اسلامی یکساناند.
بانک موضوعات پایان نامه الهیات
تجلی سیر و سلوک عرفانی در حج |
علوم غریبه در عالم اسلام |
توبه در متون عرفانی تا قرن هفتم |
اصلاحات و دگرگونی اجتماعی از طریق امر به معروف و نهی از منکر |
بررسی مقایسه ای شخصیت زن در قرآن کریم عهدین |
امدادهای غیبی و شرایط بهره مندی در قرآن |
نقش اهل بیت ( علیهم السلام ) در تفسیر قرآن کریم |
پیرامون سکرات مرگ از دیدگاه قرآن و سنت |
داستان حضرت موسی ( علیه السلام ) و حضرت خضر ( علیه السلام ) و عبرت های آن |
ذکر لسانی و قلبی ارتباط و آثار تربیتی آن |
آفات و عوامل انحطاط یک جامعه از دیدگاه قرآن |
نقد و بررسی موارد تحدی به قرآن |
داستان حضرت یوسف ( علیه السلام ) در قرآن و تورات |
احتجاجات ائمه ی معصومین ( علیهم السلام ) در مساله ی توحید |
تبیین فلسفی دعا در حکمت اسلامی |
بررسی اندیشه های حدیثی علامه محمد تقی شوشتری ( ره ) در کتاب النجعه |
رزق و روزی از دیدگاه قرآن و حدیث |
مسیح در قرآن |
تاویلات قرآنی کشف الاسرار و عده الابرار |
شیوه ها و برخورد های هدایتی قرآن با مخالفان |
تحلیل وحی از دیدگاه اسلام و مسیحیت |
اسلام و کنترل جمعیت |
محکم و متشابه در قرآن |
جهاد اصغر و آزادی بشر از دیدگاه قرآن و نهج البلاغه |
عفو و انتقام از دیدگاه قرآن و روایات |
بررسی و شناخت مسائل و مشکلات روش های آموزش قرآن در مدارس ابتدایی و مقایسه ی دو روش سمعی و روخوانی |
جریان های اجتماعی و رویکرد عالمان مسلمان به تفسیر موضوعی |
رویکرد قرآن کریم به پرداخت شخصیت حضرت عیسی ( علیه السلام ) |
بدعت از دیدگاه قرآن و حدیث |
رفتار پیامبر اکرم ( صلی الله علیه ) با پدیده ی نفاق بر پایه ی قرآن کریم و سیره ی نبوی |
بررسی و تطبیق عقل و نقل در شواهد الربوبیه |
حیات انسانی از دیدگاه قرآن کریم |
مراحل و شیوه های بیان قرآن کریم از رسالت حضرت موسی ( علیه السلام ) |
مقایسه ی الگوهای رابطه ی انسان و خدا در محدوده ی جاهلیت و ظهور اسلام با تکیه بر متن قرآن کریم |
ایمان در قرآن ، مفهوم و گونه ها |
السنن الالهیه من وجهه نظر القرآن |
مبانی و سیر تاریخی تفسیر موضوعی قرآن مجید |
عالم برزخ از دیدگاه قرآن و سنت |
روش تفسیری زمخشری |
ویژگی های بنی اسرائیل در قرآن و مقایسه ی آن با صهیونیست ها |
ظاهر و باطن کلام الهی از دیدگاه قرآن و سنت |
محبت میان انسان و خدا در قرآن کریم |
شرط مخالف کتاب در فقه امامیه و مقایسه ی آن با بحث قواعد آمره در حقوق مدنی |
وحدت و همبستگی اجتماعی از دیدگاه قرآن کریم |
تحقیق پیرامون ترتیب زمانی سوره های مکی قرآن |
یاد مرگ در قرآن و بیان حضرت علی ( علیه السلام ) و پی جویی آن در ادب فارسی « بررسی موردی سعدی |
الاتجاه التفسیری عند محمد جواد مغنیه فی التفسیر الکاشف |
پیوستگی معنایی آیات در سور قرآن کریم و راه های مطالعه آن « بررسی موردی 14 سوره از قرآن کریم |
معنی شناسی عقل در قرآن کریم با تکیه بر نظریه ی حوزه های معنایی |
چگونگی پیوستگی متنی سوره های قرآن کریم |
شناخت پیامبر اسلام از دیدگاه قرآن |
نسخ و بداء |
حیات از دیدگاه قرآن و نظرات افلوطین و صدرالمتالهین پیرامون آن |
شیوه های مبارزه مخالفان با فضائل اهل بیت |
دنیا و ارتباط آن با آخرت از نگاه قرآن |
عصمت ائمه ( علیهم السلام ) در آیینه ی عقل و نقل |
روش تفسیری محمد عبده |
شفاعت در اسلام |
عصمت انبیاء از دیدگاه عقل و قرآن |
غناء در اسلام |
بدعت و دیدگاه های مختلف درباره ی آن |
پژوهشی در حکمت متشابهات در قرآن |
آسیب شناسی حکومت از دیدگاه امام علی ( علیه السلام ) |
بررسی و مقایسه ی قصص انبیاء در قرآن و عهدین |
بررسی آرای علوم قرآنی امام خمینی |
میزان در قیامت |
تاویل در قرآن |
مبانی و اصول اجتهاد در تفسیر |
معیار تفسیر قرآن بر اساس علوم تجربی |
تعزیرات حکومتی |
نقد و بررسی آراء پیرامون نزول قرآن |
علم امام |
بررسی مساله ی سهو النبی ( صلی الله علیه و آله و سلم ) از دیدگاه متکلمان و فقیهان شیعه |
اخلاق کارگزاران حکومت ( از دیدگاه اسلام ) |
بررسی آراء و نظرات تفسیری ابومسلم اصفهانی |
شرک از دیدگاه قرآن |
اسباب النزول در مجمع البیان |
توحید ربوبی از دیدگاه قرآن |
روش الگویی تربیت از دیدگاه قرآن |
مثل در قرآن کریم |
فلسفه ی دعا و نقش تربیتی آن |
اعجاز تشریعی قرآن |
انعکاس اعمال انسان در دنیا از نظر قرآن و روایات |
منابع اندیشه ی مذهبی شیعه |
اسرار اعتقادی قرآن از نگاه فیض و صدرالمتالهین |
درآمدی بر زبان قرآن |
عبادت در قرآن |
هدایت و ضلالت از دیدگاه قرآن و روایات |
شناخت وحی و انواع آن ، انحاء وحی رسالت |
یهود از دیدگاه قرآن |
بلوغ شرعی در مذاهب مختلف اسلامی |
عدم دخالت شیطان در وحی ( از دیدگاه تاریخ ، کلام و قرآن ) |
جدال در قرآن |
میثاق فطرت الله در قرآن |
اسلام و آینده ی جهان |
سعادت و شقاوت از دیدگاه اسلام |
ابتلاء و آثار آن در قرآن و احادیث |